Sportbilsträff i slottsmiljö
Foto: Bensinhuvud
Iso Rivolta Griffo 1970

Lite orättvist och generaliserande kanske, men nog är det väl så att fyrtiotalisterna äger en stor andel av de mest eftertraktade entusiastbilarna i vårt land. Följaktligen är det äldre gardet i dominans bland utställarna då tidningen Automobil i lördags höll sin årliga tillställning Automobil Classic Cars på Rosersbergs slott strax norr om Stockholm. Om det beror på hög medelålder eller inte ska jag låta vara osagt men många utställningsbilar börjar rulla från området redan vid 14-tiden, vilket känns lite väl tidigt med tanke på att evenemanget är tänkt att pågå fram till 18. Hursomhelst är många av de ekipage som under eftermiddagen fortfarande finns kvar i slottsparken väldigt trevliga att titta på. Jag fastnar länge i De Tomaso-klubbens uppställningsplats där välvårdade exemplar av den klassiska italienska supersportbilen med amerikanskt bensinhjärta står uppradade. En av dagens höjdpunkter blir när en kraftigt modifierad svart De Tomaso Pantera vid avfärden längs slottets ekallé ritar långa svarta streck i asfalten ackompanjerat av potent V8-vrål. Moget? Nä, men jag skulle gjort precis samma sak själv. Två exemplar av den sällsynta GT-bilen Iso Rivolta Griffo fanns också på plats. Deras koncept var likadant som De Tomasos – ta en vacker italiensk kaross och lasta i en kraftfull amerikansk V8:a. Tråkigt att dessa båda bilmärken nu är utdöda… Ett för mig helt nytt koncept representerades av denna Porsche.

Foto: Bensinhuvud
Porsche 356
     

En 356:a med vad som bäst går att beskriva som rat rod-stuk. En bedagad skönhet solblekt lack, synliga svetsfogar och störtbur. Befriande att se en oputsad och lite rå kärra mitt bland alla garagedrottningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s